‘Türkiye’deki hazzı başka bir yerde almadım’

‘Türkiye’deki hazzı başka bir yerde almadım’

Müzik

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, “Türkler müziği İranlılardan daha iyi anlıyor. Türkiye’deki konserlerimden aldığım hazzı başka bir yerde almadım” dedi.

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, yaptığı müziğin İran’da bile popüler değilken Türkiye’de geniş kitlelerce dinleniyor olmasının çok memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Türkler müziği İranlılardan daha iyi anlıyor. Belki de bunun sebebi bir dönem müziğin İran’da kısıtlanmış olması. Avrupalılar benim müziğime ‘egzotik’ olarak bakıyor ama Türkiye’deki konserlerimden aldığım hazzı başka bir yerde almadım.” dedi.


TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İSTİYOR


“İstikbal Harbiye Açık Hava Yaz Konserleri” kapsamında dün akşam sevenleriyle buluşan sanatçı, Türkiye’de kendi sanatı üzerine ders vermek istediğini de söyledi. Namjoo, “Bir süre Türkiye’de yaşamak istiyorum. Eğer ders verirsem, burada yaşamam için de bir fırsat oluşturabilir ve böylelikle Türk müzisyenlerle bağımı güçlendirebilirim” dedi.


Van’da sahne alacak


Namjoo, Türk müzisyenlerle ortak projelerini sıklaştırdığına işaret ederek, eylül ayında Van’da düzenlenecek bir festivalde Türkiye’den müzisyenlerle sahne alacağını dile getirdi. Namjoo, kendi biyografisine de yer verdiği bir kitap hazırlığında olduğunu söyledi.




STAR

 

Paylaş