28. Akbank Caz Festivali'nde sürpriz isimler

28. Akbank Caz Festivali'nde sürpriz isimler

Müzik

28. Akbank Caz Festivali’nde konser verecek isimler belli oldu. 17-28 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde Jehan Barbur, Fırat Tanış, Nubya Garcia, Jamie Cullum gibi isimler sahne alacak.

Bu yıl 17-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 28. Akbank Caz Festivali’nde konser verecek sanatçılar arasında sürpriz isimler yer alıyor.


Her yıl binlerce müzikseveri cazın farklı renkleriyle buluşturan Akbank Caz Festivali 21 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kontrbas, davul ve piyanonun güç birliği yaptığı ünlü grup The Bad Plus’ı ağırlayacak. Festivalde ayrıca  bir hikaye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdüren Jehan Barbur ile aktör, yönetmen, ressam ve müzisyen Fırat Tanış, 19 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde birlikte sahne alacaklar. İngiltere’nin önde gelen caz müzisyenlerinden saksafoncu, besteci ve grup lideri Nubya Garcia da 23 Ekim’de Babylon’da festivale renk katacak isimler arasında yer alıyor.


Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali’nin açıklanan programı kapsamında; 23 Ekim’de Volkswagen Arena’da İngiliz caz sahnesinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından Jamie Cullum, 26 Ekim Cuma günü Babylon’da Bixiga 70, 21 Ekim Pazar günü CRR’de trompetinin berrak sesiyle tanınan, çağdaş caz sahnesinin kendinden en çok söz ettiren isimlerinden Avishai Cohen ve 19 Ekim Cuma günü Babylon’da Karl Hector & The Malcouns sahne alacak.


THE BAD PLUS


21.10.2018 PAZAR  20.30


Cemal Reşit Rey Konser Salonu


The Bad Plus üçlüsünde bir lider yok, sadece müzik var. Grup üyelerinin kurduğu bu derinlikli ilişki sayesinde müzikleri, yaşanmışlıklardan beslenen bir kaliteye ve samimiyeti her zaman kendini hissettiriyor. The Bad Plus’ın bu yıl yayınlanan 13. stüdyo albümü Never Stop II, grubun kurucu üyeleri Reid Anderson ve Dave King ile aileye yeni katılan piyanist Orrin Evans’ı buluşturan ilk albüm oluyor. 

 

Reid Anderson: Kontrbas


Orrin Evans: Piyano


Dave King: Davul


 

JEHAN BARBUR FEAT. FIRAT TANIŞ


19.10.2018  CUMA 20.30


Caddebostan Kültür Merkezi


Beyrut doğumlu vokal, söz yazarı, besteci ve prodüktör Jehan Barbur, İskenderun’da geçirdiği çocukluk ve ilk gençlik yıllarının ardından Ankara’da Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimini tamamladı. Üniversiteden sonra, müzik kariyerine odaklanmak üzere İstanbul’da yaşamaya başladı. Bugüne kadar prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği beş başarılı albüm yayınlayarak, giderek genişleyen sadık bir dinleyici kitlesi edindi. Bir hikaye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürme gayretiyle, albümlerinde bazı işbirlikleri dışında çoğunlukla kendi bestelerine ve şarkı sözlerine yer verdi. Bugün Türkiye’nin en parlak ve etkileyici caz vokallerinden biri olan Jehan Barbur’a Akbank Caz Festivali’ndeki bu enfes gecede aktör, yönetmen, ressam ve müzisyen Fırat Tanış eşlik edecek.


Jehan Barbur: Vokal


Berkant Çelen: Elektrik & Akustik Gitar 


Murat Çopur: Bas


Evrim Tüzün: Klavye


Onur Başkurt: Davul


Fırat Tanış: Vokal (Konuk Sanatçı)



NUBYA GARCIA


23.10.2018  SALI  21.30


Babylon


Her daim övgülerin odağı olan saksafoncu, besteci ve grup lideri Nubya Garcia, yıldızını parlatan ilk solo projesi Nubya’s Five’dan yaklaşık bir yıl sonra yeni EP’si When We Are’ı 2018’in Mart ayında yayınladı. Çığır açıcı sanatçı, elektronik müziğin deneyselliği ışığında, yeni dünyalara doğru emin adımlarla ilerlemeye hız kesmeden devam ediyor. When We Are ile birlikte hayatında yepyeni ve heyecan verici bir dönem yaşayan, İngiltere’nin önde gelen müzisyenlerinden Nubya Garcia o baş döndürücü melodilerini bu kez Akbank Caz Festivali sahnesine taşımaya ve izleyicilerin zihinlerinde caza yeni anlamlar katmaya hazırlanıyor. Yayınladığı parçaların yanı sıra DJ’liğiyle de kendinden söz ettirmeye başlayan sanatçı, müziğine kariyerinin ilk yıllarını şekillendiren kulüp gecelerinin enerjisini taşıyor.


 

JAMIE CULLUM 


23.10.2018 SALI 21:30


Volkswagen Arena


İngiliz caz sahnesinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından Jamie Cullum, pek çok kez platin mertebesine erişen Twentysomething albümüyle, 15 yıl önce ilk çıkışını yaptığı günden bu yana, sarsılmaz bir tutarlılıkla başarı hikayesini yazmaya devam ediyor. Caz dokunuşlu vokalleri, cazı pop ve rock ile iç içe geçirerek türler arası sınırları erittiği kendine has çok yönlülüğü, şarkı sözü yazarlığı ve bestecilik yeteneği ona dünya çapında tartışmasız bir başarı kazandırdı. Grammy, Golden Globe, Brit, Sony Radio gibi önemli ödüllerde adaylıklar ve birincilikler elde etti. 


BIXIGA 70


26.10.2018 CUMA 21.30


Babylon


Bixiga 70’in, zaman ve mekan arasındaki sınırları bulanıklaştıran, janrlar ötesi müziği, São Paulo’nun avangart pop, caz ve dub sahneleriyle haşır neşir olan ve farklı müzikal geçmişlerden gelen grup üyelerinin kolektif dehasının ürünü. Hem grubun adıyla hem de benimsedikleri ruhla, Afrobeat’in öncülerinden Fela Kuti’nin grubu Afrika 70’in izinden giden Bixiga 70, Afrika ve Güney Amerika ritimlerinin nefis bir füzyonunu vadediyor. Tıpkı grubun doğum yeri olan São Paulo’nun Bixiga mahallesi gibi, Bixiga 70 de çeşitlilikten besleniyor. Bugüne kadar üç başarılı albüme imza atan 10 kişilik bu dinamik ekip, Jungle By Night, Woima Collective, Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80, Ebo Taylor ve Antibalas Afrobeat Orchestra gibi yıldız isimlerle de sahne paylaştı. 

 


AVISHAI COHEN


21.10.2018 PAZAR 18.00


Cemal Reşit Rey Konser Salonu


Trompetinin berrak sesiyle tanınan Avishai Cohen, çağdaş caz sahnesinin kendinden en çok söz ettiren isimlerinden biri. Avishai Cohen’in, müzikteki anlam arayışı ve bas tınılarını ilgi odağı haline getirmeye adadığı enerjisi, ona uluslararası pek çok ödül ve dünya çapında haklı bir tanınırlık kazandırdı. Usta trompetçi 2016 yılında, Jazz Magazine France tarafından En İyi Yabancı Sanatçı ödülüne layık görülürken, aynı yıl çıkardığı albümü Into the Silence, TSF Jazz tarafından Yılın En İyi Albümü seçildi. Bugün, dörtlüsüyle yaptığı çalışmaların yanı sıra, Omer Avital ve Nasheet Waits’le sürdürdüğü üçlüsü Triveni ile de on yılı aşkın bir süredir çalışmalarına devam ediyor. 


Avishai Cohen: Trompet


Yonathan Avishai: Piyano 


Barak Mori: Bas


Nasheet Waits: Davul


  


KARL HECTOR & THE MALCOUNS


19.10.2018 CUMA 21.30


Babylon


Krautrock’ın deneyselliğini, Afrobeat ve caz ile harmanlayarak funk’a ustalıkla yediren Karl Hector & The Malcouns’ın müziği, evrensel tınıların sonsuz olasılıklarından beslenen bir vaha adeta. Gitarist ve yapımcı JJ Whitefield, Poets Of Rhythm ve Whitefield Brothers yıllarından sonra, davulcu Zdenko Curulija ile birlikte 2007 yılında, sürprizlerle dolu Karl Hector & The Malcouns’ı kurdu. Grup, Afrika diasporasından aldıkları ilhamla şekillendirdikleri Sahara Swing’in ardından, ikinci albümleri Unstraight Ahead ile çerçevesini daha da genişleterek, Gana ve Mali menşeli Batı Afrika tınılarını Doğu Afrika caz melodileriyle buluşturdu. Bu albüm bir anlamda 1970’lerin Krautrock efsanelerine saygı duruşu niteliği taşıyordu.  


Marja Burchard: Klavye


Zdenko Čurulija: Davul


Alexandar Marković: Gitar


Jan Weissenfeldt: Bas


Didac Ruiz Lazaru: Perküsyon


ntv.com.tr

 

Paylaş