İlk eser desteği yazara değil yayınevine

İlk eser desteği yazara değil yayınevine

Kültür Edebiyat

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni yazarları desteklemek için düzenlediği edebi destek başvuruları yazarlarca değil yayınevleri üzerinden gerçekleşecek.

​Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesi, yeni yazarların desteklenmesi amacıyla verilecek 'ilk eser' desteği için başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesi, yeni yazarların desteklenmesi amacıyla verilecek “ilk eser” desteği için başvurular başladı. Bakanlıkça hazırlanan ve geçen yıl yayımlanan “Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” ile yazarların ilk eserlerine destek verilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştı. Yönetmelikle edebi eserler için başvuru dönemini ağustos ve şubat ayı olmak üzere yılda iki defaya çıkaran Bakanlık, bu kapsamda bugün itibariyle “ilk eser” desteği için başvuruları almaya başlayacak.

YENİ VE ÖZGÜN OLMA ŞARTIYLA

Yeni ve özgün edebiyat eserlerinin üretilmesi, yayımlanması, yeni yazarların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen uygulamada, destek başvuruları yazarlarca değil yayınevleri üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, ağustos ayı sonuna kadar yapılabilecek. Başvurularda, eserin Türkçe olmasının yanı sıra edebiyata yeni boyutlar kazandırması, özgünlük taşıması, yurt içinde veya yurt dışında daha önce hiçbir şekilde basılmamış, herhangi bir fondan destek almamış olması şartı aranacak.

 

Paylaş