William Chittick'in yeni kitabı, " İLAHİ AŞK" Nefes Yayınevi'nden çıktı.

William Chittick'in yeni kitabı, " İLAHİ AŞK" Nefes Yayınevi'nden çıktı.

Kültür Edebiyat

 İslam tasavvufunu, Batı düşünce dünyasına ilmî bir duruş ve derinlikli yorum zenginliği ile taşıyan Prof. William Chittick'in bu kez Farsça metinlerden süzülen ilahi aşkın, Allah ve İnsan arasındaki akışını, sufi müelliflerin metinleri üzerinden anlatan kitabı İlahi Aşk, okurlarla buluşuyor. 

Orijinal adı “Divine Love” olan kitap Nefes yayınevi tarafından 10. Yıl özel yayını olarak basıldı. 

İslam maneviyatı üzerine yapılmış çok değerli bir çalışma olduğu kadar tasavvuf anlamında ki akademik birikimin yansıdığı bu baş yapıtta, XI. yy ile birlikte Farsçanın büyülü etkisiyle aşkın asıl mesajını belirginleştirebilmek için verilen eserler büyük bir titizlikle incelenmiştir. 

İncelenen sufi müellifler ilahi aşkı başkalarının tarifleri üzerinden değil bizzat kendi tecrübelerine dayanarak anlattıkları bu kitap üç ana başlıkta toplanmış: Aşkın Menşeri, Aşkın Hayatı, Aşkın Maksadı.   

Her bir bölüm kendi içinde tefekküre ve doyumsuz bir aşka davet ederken, Chittick kitabını yazmaya iten nedeni şu cümlelerle açıklıyor: “söz konusu müelliflerin ve onların takipçisi olan alimlerin ilahi olanla insan arasındaki boşluğu doldurmak gibi eşsiz bir rolü aşka veren teolojik bir vizyona dayandığını göstermektir.” 


 

Paylaş