Dünya Kupası'nın yıldızını açıkladı: İlgileniyoruz

Dünya Kupası'nın yıldızını açıkladı: İlgileniyoruz

Spor

Galatasaray'ın teknik patronu Fatih Terim, sarı kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından düşündükleri transfer modeliyle ilgili açıklama yaptı. Terim, Kolombiya milli takımı stoperi Yerry Mina ile ilgilendiklerini doğruladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türk spor basınının müdürlerinin sorduğu sorulara sarı kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından cevaplar verdi.


İşte Fatih Terim'in transfer stratejisiyle alakalı soruya verdiği cevap:


"Hem kısa hem uzun vadeli bir takım yapmak zorundasınız. Şöyle ki, bir takım kurup bunu değiştirmekten ziyade, bir takım kurup her sene renöve etmek, küçük küçük dokunuşlarla daha da güçlendirmek en doğru olanıdır. Büyük takımlarda temel çok fazla zedelenmemelidir. Çekirdek grup, takım içerisinde muhafaza edilebilmelidir. Şöyle bir plan yapacağız. Yarışmacı takım yarışırken, diğer yanda herhangi bir oyuncuya bir şey olur ya da daha iyisini bulma amacıyla da bu takımı hazırlamalıyız. Bu gençlerden olabilir. Başka takımdaki yetenekli oyuncuları kazandırarak olabilir. Fakat, her ikisini aynı anda götürmek zorundayız."


"300'E YAKIN OYUNCU İZLEDİK, UĞRAŞIYORUZ"


"Galatasaray markasına değer katacak bir akademi yapmak için uğraşırken, Galatasaray futbol takımına değer katacak yeni oyuncular da akademiye kazandırmak üzere harekete geçtik. Oradan en kısa zamanda  Galatasaray adına iyi şeyler alacağımızı ümit ediyorum. Şu kısa dönem içerisinde altyapıdan birçok oyuncuya yanımıza yanaşmış görünüyorlar. O yüzden önce bir akademi ve yetenekli oyuncular. Bunun arkasından, Galatasaray'ın Türkiye Ligi'nde, Türkiye Kupası'nda ve Avrupa kupasında başarılı olmasını sağlayacak bir kadro kurmak için kolları sıvadık. Burada başarılı olmasını temin edecek bir kadroyla uğraşırken, Florya'da da fiziki olarak birçok eksiğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. UEFA'nın verdiği yaptırımdan dolayı yerli yabancı 300'e yakın bir oyuncu grubunu arkadaşlarımla beraber izlemek kaydıyla 3 kupada başarılı olacak takımı ortaya çıkarmak için de uğraşıyoruz. Hedefler bu kadar büyükken, bu kadar günde ne yaptınız gibi soruya açıkçası bu kadar sayılı bir günde şunları yaptım demek kolay değil. Birkaç tanesini sıralayıp anlatmak istedim."


"YERRY MINA İLE İLGİLENİYORUZ, DOĞRUDUR"


"Mbappe'yi ve Neymar'ı çok beğeniyorum. Türkiye Ligi'nde de beğendiğim birçok oyuncu var. Trabzonspor'da, Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de beğendiğim oyuncular var elbette ki ama bir değil birkaç tane oyuncu var. Godin'i çok beğeniyorum.


Dünya Kupası'nda beğendiğim oyunculardan bir tanesi stoper Yerry Mina. Açıkçası, onunla ilgilendiğimiz de doğrudur. Oynamıyordu genel olarak, yedekti. Kolombiya'da ilk maç oynamadı, yedekti. Hatalı goller yeyince ilk maçta değiştirdiler. Yerry Mina konusu böyle..."


 

Paylaş