Ya Gomis gidecek ya da Rodrigues!

Ya Gomis gidecek ya da Rodrigues!

Spor

2016'da UEFA'ya verdiği mali disiplin sözlerini yerine getiremeyen Galatasaray, hem 6 milyon Euro para cezasına çarptırıldı hem de beklediği gibi transfer kısıtı cezası ile karşı karşıya kaldı. UEFA'nın koyduğu 'sattığın kadar al' bonservis kısıtına uyması gereken Galatasaray, planlarını yaptı.

UEFA'nın şartları ve güçlü, alternatifli kadro için yönetim yıldızlarını feda edecek! Eğer uygun teklif gelirse yıldız oyuncular satılabilecek. Bu sezon ligde 29 gol atan Bafetimbi Gomis ise ilk sırada yer alıyor. Yönetim bu oyuncu için teklifleri bekliyor.


Çinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Gomis, 33 yaşında olması, yıllık maliyetinin yüksek olması, başarılı geçirdiği sezonun ardından teklifler alması nedeniyle listenin başında... Fransız yıldıza 10-15 milyon Euro düzeyinde teklif gelirse masaya oturulacak. Ayrıca Maicon, Feghouli ve Belhanda için de cazip teklif gelmesi durumuda yönetim bu isimleri göndermeye sıcak bakıyor. Özellikle Dünya Kupası arenasında Fas Milli Takımı forması giyecek olan Younes Belhanda'nın kendini göstermesi halinde teklif alması bekleniyor. Galatasaray bu 4 yıldızının satışı ile 2018-19 bütçesini oluşturmayı düşünüyor.


Bu dört isme teklif gelmez ise B planı olarak, İspanyolların gözdesi Garry Rodrigues devreye girecek! Kontratına iyileştirme talep eden ve Şampiyonlar Ligi vitrininde kendini göstermesiyle daha iyi teklifler gelmesi beklenen Rodrigues, adeta kulübün can simidi olacak. Newcastle United başta olmak üzere birçok talibi olan Hollanda pasaportlu oyuncunun satışıyla 20 milyon Euro civarında gelir elde edilmesi bekleniyor.


Ancak yönetim şimdilik bu ihtimali düşünmek bile istemiyor ve diğer dört yıldız için teklif bekliyor. Başkan Mustafa Cengiz de önceki gün katıldığı bir davette UEFA'nın transfer kısıtını işaret edercesine Belhanda ve Feghouli ile alakalı soruya "Profesyonel dünyada her şey satın alınır ve satılır. Çok yüksek ve değerini bulan bir teklif gelirse satarsınız" yanıtı vermişti.


JOEL CAMPBELL HAREKATI


Galatasaray'ın, Arsenal'in sözleşme yenilemek istemediği Joel Campbell'ın menajer temasa geçtiği belirtildi. Portekiz basınının haberine göre Campbell süratli, pres gücü yüksek, 18 içinde etkili vuruşları olması nedeniyle sarı kırmızılı kulübün listesinde yer alıyor.


YUNUS MALLI'DAN YEŞİL IŞIK


Galatasaray'ın yeni sezonda kadrosuna katmayı planladığı iddia edilen Yunus Mallı sarı kırmızılılara yeşil ışık yaktı. Milli futbolcu "Galatasaray hakkında çıkan haberleri duyuyorum. Elbette mutluluk verici ama henüz bana ulaşan bir teklif yok" diye konuştu.


TOLGA DA GİDİYOR


Galatasaray'da yeni sezon kadro planlamasında yer almayan futbolculardan biri de Tolga Ciğerci... Şampiyonluk yarışındaki kritik haftalarda 'Sakatım, ağrılarım geçmeden oynamak istemiyorum' diyen ve kulüpte tepki çeken yıldız oyuncu ile yollar ayrılacak. UEFA'nın da getirdiği kısıt sonrasında yönetim bu oyuncusunu en azından zarar etmeden satıp transfer ütçesine katkı sağlamak istiyor. Bu doğrultuda 1 yıl daha kontratı olan Tolga Ciğerci'nin menajeri ile görüşülerek 26 yaşındaki futbolcuya sezon öncesinde kulüp bulması istenecek. 2016-17 sezon başında Hertha Berlin'den transfer edilen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon toplam 24 maçta forma giyip 6 gole imza attı. Profesyonel kariyerinin önemli bir kısmında Almanya'da oynayan Tolga bu ülkeye geri dönebilir.


NAGATOMO ÇIKARMASI


Galatasaray Kulübü, ocak ayında kiraladığı ve ligin ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla 21. şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Yuto Nagatomo için girişimlere başladı. Teknik direktör Fatih Terim'in bonservisinin alınmasını istediği Nagatomo için İdari Menajer Şükrü Hanedar'ın İtalya'ya gittiği öğrenildi. Milano'ya giden Hanedar, Inter'li yöneticilerle masaya oturdu ve görüşmeler resmen başladı.


Galatasaray Kulübü, Japon sol bekin transferini 1.5-2 milyon Euro'ya bitirmeyi hedefliyor. Inter ile anlaşması halinde sarı kırmızılı kulüp, Nagatomo ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak. Kulüpler anlaşırsa Japon futbolcunun sarı kırmızılılarda oynamaya sıcak baktığı biliniyor. Inter'de 7.5 sezon forma giyen Nagatomo devre arasında kiralık olarak geldiği Galatasaray'da 16 maçta forma giydi. 


 

Paylaş