HIRKA-İ ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

HIRKA-İ ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Kültür Edebiyat

 Hazreti Muhammed’in günümüze kadar muhafaza edilen iki kıyafetinden biri olan Hırka-i Şerif, Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisi’nde ziyarete açıldı.

Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine hediye edilen önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif’in açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Veysel Karani Hazretlerinin soyundan gelen aile üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Hırka-i Şerif'in, her yıl olduğu gibi Ramazanın ayının ilk Cuma günü ziyarete açılması vesilesiyle Hırka-i Şerif Camisi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın yaptığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Başkan Uysal ve Vali Vasip Şahin ile beraberindekiler, okunan Salavat-ı Şerifiler eşliğinde kutsal emaneti ziyaret etti.

Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) vasiyeti üzerine Veysel Karani Hazretlerine hediye edilen önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif’ ziyaretine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyaret edebilecek.

Kutsal emanet, hafta içi 10.00-18.00 saatlerinde, hafta sonu ise 09.00-18.00 saatlerinde görülebilecek. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasına kadar sürecek. Hırka-i Şerif, Kadir Gecesi ise teravih namazı sonrası saat 02.30'a kadar ziyaret edilebilecek.

Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT'nin Ramazan Hattı otobüslerini kullanabilecek. Yaşlı, hamile ve hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif'i görebilecek.


 

Paylaş