ETNO MÜZİK FESTİVALİ CRR'DE

ETNO MÜZİK FESTİVALİ CRR'DE

Kültür Edebiyat

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Etno Müzik Festivali 1-2-3 Nisan tarihlerinde İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.


Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek festivalin açılış konserinde Arakan’da katledilen masum siviller için ağıtlar yakılacak. Festival hem dünyanın dikkatini yeniden Arakan’a çekmek, hem de savaş ve katliamların devam ettiği diğer ülkelerin de acılarını paylaşmak üzere farklı dillerdeki ağıtları buluşturuyor.

Altı ülkeden toplam 16 sanatçının sahne alacağı festivale Türkiyeli sanatçıların yanı sıra İrlanda, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Fransa’dan da müzisyenler katılacak. Müziğin evrensel dili ve gönülleri birleştirilen tınılarıyla insanlığın ortak acılarına, savaşın onulmaz yaralarına merhem olmak üzere bir araya gelecek olan sanatçıların repertuvarları da kendi dillerindeki ağıtlardan oluşacak.

İrlanda’dan Anne-Marie O’Farrell, İngiltere’den Brendan Power, Yunanistan’dan Ross Daly, Fransa’dan Keyvan Chemirani ve Azerbeycan’dan Ehtiram Hüseynov, Elşan Mansurov, Aliaga Sediyev ile Kamran Karimov bu özel festivalde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.


 

Paylaş