CRR’DE ÇANAKKALE KAHRAMANLARI ANILIYOR

CRR’DE ÇANAKKALE KAHRAMANLARI ANILIYOR

Müzik

 Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü olan 18 Mart Pazar günü, CRR’de ‘Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryo’su sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 20. yüzyılın en büyük kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi’ni özel bir etkinlikle CRR sahnesine taşıyacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve bu uğurda hayatını kaybeden binlerce şehidimizin aziz hatırasını yâd etmek için önemli bir etkinlik gerçekleştiriyor.

Çetin Işıközlü’nün, Mehmet Âkif Ersoy’a ait Çanakkale Şehitleri şiirinden ilham alarak bestelediği ve Çanakkale Şehitlerine ithaf ettiği “Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryo” su, Osmanlı Devleti’nin bundan bir asır önce kazandığı bu büyük zaferi destansı bir atmosferle tekrar hatırlatacak.

Çetin Işıközlü şefliğinde CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu tarafından yorumlanacak olan Oratoryo beş bölümden oluşuyor. Program, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, 18 Mart Pazar günü saat 20.00’de başlayacak.

Çetin Işıközlü ‘nün, “…Çanakkale Savaşları, eşsiz kahramanlarımızın yaptıkları büyük fedakârlıklar neticesinde, ülkemizin çok zor şartlar altında elde ettikleri bir zaferdir… Onlara olan minnet ve şükran duygularımız, onların bu fedakârlıkları karşısında her zaman aciz kalacaktır… Bu eşsiz kahramanlarımızı gözyaşları içerisinde yâd etmenin en azından borcumuz olduğunu hissetmekte ve düşünmekteyim.” diyerek Çanakkale Şehitlerine ithaf ettiği eser dinleyenlere duygu dolu unutulmaz anlar yaşatacak.

 

Paylaş