'Ölümsüzlerin destanı Çanakkale' albümü çıktı

'Ölümsüzlerin destanı Çanakkale' albümü çıktı

Kültür Edebiyat

Müzisyen Adem Tuzcu ve Ziya Uğur’un bestelediği ve okuduğu, Çanakkale Muharebeleri'nin fazla bilinmeyen yönlerinin ortaya koyulduğu albüm İstanbul Publishing aracılığıyla müzikseverlere sunuldu.

Daha önce bir çok albüme imza atan müzisyen Adem Tuzcu ve Ziya Uğur, Çanakkale Zaferi’nin geçmişten günümüze intikal eden fakat çok fazla bilinmeyen yönlerini ele alan; hikayalerden, şiirlerden ve anılardan oluşan yeni bir albüm yayınladı.

Müzik yönetmenliğini Adem Tuzcu’nun ve aranjörlüğünü Ali Saran’ın yaptığı modern bir alt yapı anlayışıyla hazırlanan albümde rock formatından mehtere, ağıtlardan türkülere toplam 9 eser yer alıyor.  Albümde cepheden sılaya yazılan erat mektuplarına, Liman von Sanders, Jean Hamilton, Gâzî Mustafa Kemal Atatürk gibi komutanların hatıratından bölümlere, hikayelere ve şiirlere yer veriliyor.  

Adem Tuzcu ve Ziya Uğur, albümleri ve çalışmaları hakkında yaptıkları açıklamada, böylesine önemli bir zafer için ne yapılsa ne söylense az olduğunu söyleyerek kendilerinin bir müzisyen olarak vefa borçlarını ödemek ve şehitlerimizi anmak adına bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söylediler.


 

Paylaş