Usta sanatçı Ali Tekintüre Hayatını Kaybetti

Usta sanatçı Ali Tekintüre Hayatını Kaybetti

Müzik

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Tanrım Beni Baştan Yarat’, ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’ gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

 Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre bu sabah hayata gözlerini yumdu.

AHMET SELÇUK İLKAN: ÇOK DEĞERLİ BİR OZANI KAYBETTİK

Ali Tekintüre’nin 40 yıllık dostu Ahmet Selçuk İlkan, dostunun kaybının ardından duygularını şöyle ifade etti: “Ülkenin şarkılarının haritasını beraber çizdik. Birlikte yazdık çalıştık. güzel şarkılar ülkeye kazandırdık. Şair olarak yazar olarak yol arkadaşımdı. Gönül arkadaşımdı. Hayatta birbirimize inandığımız dostumdu. Ne yazık ki kaybettik. En son bir ay önce görüştüğümüzde hep tekrar MESAM Yönetim Kurulu masasına dönmek istiyordu. Haklarımızı aramak adına. Beraber koştuk. Sağlığına kavuşup yine telif hakları konusunda mücadele etmek istiyordu. Günümüzdeki şarkıların eleştirisini yapıyordu. Elleri kalbe götüren şarkılar yazmamızı istiyordu. Bu ülkede daha güzel şarkılara layık olduğunu söylerdi. Ne yazık ki kaybettik, ülkemizin çok değerli ozanını kaybettik. Değeri sağlığında bilinenlerden değildi. Daha önceki sanatçılar gibi. Maalesef ardından göz yaşları dökerek, kendi acımızı dindirmeye çalışacağız.”

“ARABESKİN ‘GERÇEK STAR’IYDI”

Istanbul Arabesque Project’ten Barbaros Akbulut, Tekintüre için arabeskin “Gerçek Star’ıydı” derken, “Cumhuriyet tarihinin en büyük şairlerinden biriydi. Acılarımızı, mutluluklarımızı, aşklarımızı mısralara döken, bizim müzikal yaşantımızda, şarkılarımızda, ilerlediğimiz yolda, tüm tecrübesiyle bize yol açan, gösteren, çok sevdiğimiz çok büyük bir ağabeyimizdi. Çok çok üzgünüz. Ali Tekintüre’nin mütevaziliğinin, samimiyetinin, insaniyetinin ve sanatçı kişiliğinin tüm müzisyenlere ders olmasını isteriz. Bizim için öyle. Saygıyla önünde eğiliyoruz. Nurlar içinde yatsın” açıklamasını yaptı.


 

Paylaş