Çılgın taahhüt! '200 bin tane alacağız'

Çılgın taahhüt! '200 bin tane alacağız'

Yaşam

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, '' iş dünyası olarak biz, 200 bin araç almayı bugünden taahhüt ediyoruz." dedi.

İTO Başkanı Çağlar: "415  bin üyemiz var. İstanbul iş dünyası olarak biz, 200 bin araç almayı bugünden taahhüt ediyoruz. İTO olarak, tüm iştiraklerimizle birlikte tüm araçlarımızı makam araçlarımız dahil kendi ürettiğimiz otomobillerle değiştireceğiz.

"MESELE SADECE OTOMOBİL ÜRETMEK DEĞİL"

Konuşmasında "Türkiye'nin Otomobili Projesi"ne değinen Çağlar, şunları  kaydetti:

"Türkiye’nin sanayi ve üretim noktasında büyük bir rüyası var:  Otomobil üretmek. Biz, kendi markamızla yollarda olmak istiyoruz. Bu hayal,  1960’lı yıllardan beri içimizde bir ukde. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu  ve koyduğu hedefle birlikte bu işte çok büyük bir yol kat ettik. Türkiye’nin uzun  yıllardır hayalini kurduğu “Yerli Otomobil Projesinde” 5 babayiğit bu işi  sırtlandı. Tebrik ediyorum, çok önemli bir konu. Devletimizin desteğiyle Türk İş  dünyası “Bismillah” dedi. İnşallah 2021’de de kendi ürettiğimiz otomobili  yollarda göreceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu projede mesele, sadece  otomobil üretmek değil.

200 BİN YERLİ OTOMOBİL SÖZÜ

O nedenle biz İTO olarak, tüm iştiraklerimizle birlikte tüm  araçlarımızı makam araçlarımız dahil kendi ürettiğimiz otomobillerle  değiştireceğiz. İTO'nun ortalama 415 bin üyesi var. 415 bin üyemizin 415 bin  arabası yok, çok daha fazlası var. Bakın biz İTO olarak bu işi çok güzel yaparız.  İstanbul iş dünyası olarak biz 200 bin araç almayı bugünden taahhüt ediyoruz. Bu  200 bin aracı alıyoruz demek, otomobil üretecek arkadaşlara müthiş bir motivasyon  olur. İTO olarak biz kendilerine yazalım. Biz 200 bin araca İstanbul Ticaret  Odası üyeleri olarak talibiz diyelim."

 

Paylaş