'Buğday' Tokya'da en iyi film seçildi

'Buğday' Tokya'da en iyi film seçildi

Kültür Edebiyat

 Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ‘Buğday’ filmi, Tokyo’da ‘En İyi Film’ ödülü aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ödüle layık görülen filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nu tebrik etti. 

Dünya prömiyerini Saraybosna Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘Buğday’ filmi 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülüne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, çekimleri Amerika, Almanya ve Türkiye’de yapılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nu telefonla arayarak, tebrik etti.

Başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur’un üstlendiği ‘Buğday’ filmi, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığından da destek aldı. 

Japonya’nın başkenti Tokyo’da ‘En İyi Film’ seçilen ‘Buğday’, Türkiye’de 24 Kasım’da vizyona girecek.

Filmin Konusu

Yakın ve belirsiz bir gelecekte, ani bir iklim değişimi meydana gelmiş ve yeryüzündeki yaşamı yok oluşa doğru sürüklemiştir. Sınırların yeniden kurulduğu yeni dünyada, göçmen halklar manyetik kalkanlarla korunan şehirlere kabul edilmek için kamplarda bekletilmektedir. Bir diğer sorun ise genetiğiyle oynanmış tohumların sürdürülebilirliği konusunda yaşanan kaostur.

Parlak kariyerini ve şehri terk edip modern hayata sırtını dönen Cemil’le, tohum genetiği uzmanı Profesör Erol Erin’in yolları Ölü Topraklar bölgesinde kesişir. Yeşertecekleri tohumları aramak için çıktıkları yolculuk, Erol’un bugüne kadar öğrendiği her şeyi değiştirecektir.


 

Paylaş