İyi Maymuncuk

İyi Maymuncuk

Kültür Edebiyat

 Yeni kurulan, Meral Akşener’in Partisine yöneltilen olumlu veya olumsuz eleştirilerin hemen hemen tümüne yakını, partinin bizatihi kendisine yönelik eleştirilerden oluşuyor.

 Yani, partinin kadrosu, programı, hedefleri, logosu...

Elbette bunları konuşmak, enine boyuna irdelemek gerekiyor.

Fakat bunların yanında İYİ partinin, bugünkü Türkiye şartlarında ve dünya emperyal odakların Türkiye'ye uygun gördüğü rol için İYİ partinin nasıl bir fonksiyon üstleneceği meselesi önem kazanmaktadır. İnanılması son derece zor ama büyük bir hakikat olarak önümüzde duran bir durumla karşı karşıyayız;

kararlı bir biçimde Türkiye'yi parçalamak istiyorlar.

Parçalayıp küçültmek ve yeniden ayağa kalkamayacak şekilde kolunu kanadını kırmak, yaşadığı müddetçe topal kalacak ve kendilerine muhtaç olarak yürüyecek bir yaratık olarak görmek istiyorlar.

Bu konuda son derece kararlı ve gözlerini karartmış durumdalar.

Hatta öylesine gözlerini karartmış haldeler ki; dilleri ile başka konuşuyorlar, elleri ile ülkemizi parçalamaya aralıksız devam ediyorlar.

Yalanın, riyanın, dönekliğin bini bir para.

Bir yandan gözümüze bakıp gülüyor, sırtımızı sıvazlıyor, aramız çok iyi beraber çalışıyoruz diyor, öbür yandan ciğerimizi söküyorlar.

Alabildiğine fütursuz, olabildiğince küstah ve kahpe bir şekilde savaşıyorlar bizimle.

Hem içeriden, hem dışarıdan kuşatarak üzerimize geliyorlar.

Her şekilde; finans kuşatmasıyla, siber saldırılarla, düşmanlarımıza silah vererek, Somali gibi yakın destek verip ayakta tutmaya çalıştığımız ülkelerde bombalar patlatarak, açık-gizli silah ambargolarıyla ve tehditlerle aralıksız geliyorlar.

İşte bütün bunlara karşı en güçlü direnci gösteren, asla teslim olmayan Erdoğan'ı ve AK PARTİ'yi zayıflatıp Türkiye'yi dize getirmek, teslim almak için kuruldu İYİ Parti.

Bunu daha net anlamak için son iki seçimin sonuçlarını hatırlamak gerekiyor.

7 Haziran seçimlerinde:

AK PARTİ: % 40.9, CHP: % 24.8, MHP: % 16.3, HDP: % 13.4 oranında oy almışlar ve fakat hiçbir parti tek başına hükümet kuramamıştı.

Uzun süre hükümet kurtulamayınca seçimler 1 kasımda yenilenmişti.

Yenilenen 1 Kasım seçimlerinde ise:

AK PARTİ: % 49.5, CHP: % 25.3, MHP: % 11.9, HDP: % 10.8 oranları ile dört parti meclise girmişti ve bu duruma göre AK PARTİ yeniden tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde etmişti.

7 Haziran seçim sonuçları, içeride operasyon yapmak isteyen emperyal odakları sevindirmişti. Ancak, MHP ve özellikle Devlet Bahçeli Türkiye düşmanlarının hesaplarını alt üst etmiş HDP ve CHP ile bir koalisyona yanaşmamıştı.

İşte bu sebeple, Türkiye'ye yapılacak operasyonun hedefine MHP ve Devlet Bahçeli'yi koydular.

Uzun süre Bahçeli hem kendisini hem de partisini korumak için olağanüstü çaba harcadı ve başarılı da oldu.

Ne var ki partisinden koparılanlar ile, Türkiye düşmanı odaklar, planları doğrultusunda, yeni bir oluşumun içine girdiler.

İşte İYİ Parti bu oluşumun adıdır.

Diyeceksiniz ki, Referandum sonucunda yapılan anayasa değişikliği ile birlikte, koalisyonların önü kapatılmış, İYİ Parti'nin sistem içindeki rolü de böylece sınırlandırılmıştır.

İlk bakışta bu düşünce doğru gibi görülüyor.

Fakat, dikkat edilmesi gereken şu gerçeği göz ardı edemeyiz: Türkiye'nin seçmen yapısı üç ana grupta kümeleniyor.

Birinci grup, klasik sağ seçmen, ikinci grup yine klasik diyebileceğimiz sol seçmen, üçüncü grup ise kolay kolay diğer gruplara yaklaşmayan, oldukça hareketli genç ve lümpen bir kitle.

Bu kitleyi biz daha önce % 7 oranı ile GENÇ PARTİ'nin yanında gördük.

Son referandumda ise Trakya'dan başlayarak Ege, Akdeniz kıyılarından tâ Kahraman Maraş'a kadar uzayan bölgelerde CHP ve MHP'nin hatta HDP'nin yanında gördük.

Giderek Türkiye'nin her bölgesinde ortaya çıkan ve sayıları artan bu kitleyi iyi izlemek gerekiyor.

İYİ Parti'nin diğer muhalefet partilerinden farklı hiçbir kayda değer planı, programı, hedefi ve cazibesi yok ama bu lümpen kitlenin de zaten böyle bir derdi yok.

Son referandum sonuçlarının, evet: 51.4, hayır: 48.6 olduğunu unutmadan,

İYİ Parti'yi; sosyal tabanı kaygan, lümpen, üzerinde her rengi taşıyabilen bir seçmen yapısı ile birlikte ele almak hiç de yanlış olmaz ve bu seçmen profili, İYİ Partiyi kullanacakların işini de kolaylaştırır ve zaten bunun için kurdurulmuştur yoksa, iktidara gelecek değildir.

Yani, İYİ Parti, Türkiye düşmanları için elverişli bir maymuncuktur.

 

 

Ferman Karaçam - Haber 7 

 

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam 

 

Paylaş