Meteoroloji'den haftasonu için uyarı üstüne uyarı geliyor

Meteoroloji'den haftasonu için uyarı üstüne uyarı geliyor

Yaşam

 Meteoroloji'den uyarı: İstanbul'da hafta sonu çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. 

Yarın ve Pazar günleri kuzeybatı kesimlerde beklenen sağanak yağışların, Çanakkale'nin doğu (Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan, Yenice), Balıkesir'in kuzey (Erdek, Bandırma, Gönen) ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika açıklamasına göre, İstanbul'da bugün aralıklarla yağış beklenirken, Cumartesi ve pazar günleri Marmara ile Ege'de sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  İstanbul'da yarın Avrupa, pazar günü Anadolu yakasında ağırlıklı olmak üzere çok  kuvvetli, yer yer şiddetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kırklareli ve Tekirdağ çevresinde de yarın sağanak etkili olacak.  Yağışların özellikle Vize, Demirköy, Saray ve Çerkezköy'ü içine alan doğu  ilçelerinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Çanakkale'nin doğusundaki Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice ile  Balıkesir'in kuzeyindeki Erdek, Bandırma ile Gönen ilçelerinde de hafta sonu  kuvvetli yağış bekleniyor.

Bu bölgelerdeki vatandaşların, ani sel, su baskını, kuvvetli poyraz ve  ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde bugün beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 23

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 22

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 27

Adana: Parçalı ve az bulutlu 32

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 23

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 26

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 23

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu 22

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 30

 

Paylaş