Goran Bregoviç; Müziğim Her Zaman Türkiye Kokar

Goran Bregoviç; Müziğim Her Zaman Türkiye Kokar

Müzik

 Balkan müziğinin dünyaca ünlü ismi Goran Bregovic, 6’ncı Uluslararası Klarnet Festivali için İstanbul’a geliyor.

12 Eylül’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek olan ünlü sanatçı, “Benim müziğim her zaman Türkiye kokar. Belki de bu yüzden Türkiye’de rahatça kitle bulabiliyor” diyor.

Türkiye’de Goran Bregovic denildiğinde akan sular duruyor. Türk izleyicisiyle aranızdaki bu muhteşem frekans hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Saraybosnalıyım, muazzam Türk kültürü ile kıyaslandığında küçük sayılabilecek bir kültürel geçmişten geliyorum. Dolayısıyla benim için Türkiye’de beni dinleyenlerin olması çok büyük bir mucize ve onur.

6. Uluslararası Klarnet Festivali ile yollarınız nasıl kesişti? 

- Aslında klarnet, Türkiye’de özel bir tarzda çalınan bir enstrüman. Bu yüzden de sadece klarnet için bir festival düzenlenmesi çok hoş bir fikir olmuş. Bu festivalin bir parçası olmak beni cidden çok onurlandırdı.

Balkanlar’da Türk kültürü denildiğinde insanlar ne hissediyor?

- Balkanlar dört-beş yüzyıl boyunca Osmanlı idaresinde kaldığı için ne yaparsanız yapın, ne görürseniz görün, nasıl dans ederseniz edin, ne yerseniz yiyin içinde Türklerden izler taşır. Belki de bu yüzdendir ki benim müziğim Türkiye’de rahatça kitle bulabiliyor; benim müziğim her zaman Türkiye kokar.

SEZEN AKSU’YLA ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM

“Düğün ve Cenaze” albümünde birlikte çalıştığınız Sezen Aksu’nun yeni projelerini takip etme fırsatınız oluyor mu?

- Benim için Sezen Aksu ile çalışmak büyük bir deneyim oldu. Türkiye’nin müzik alanında en iyilerle çalışıyor; beraber İstanbul’da albümümüz üzerinde 1 ay kadar falan çalıştık. Bu albüm çalışmamızdan çok gurur duyuyorum. Umarım o da bu albümü biyografisinde iyi bir yere koyabileceği bir eser olarak görüyordur.


 

Paylaş