AA fotoğraflarıyla '15 Temmuz' Sergisi Açılıyor

AA fotoğraflarıyla '15 Temmuz' Sergisi Açılıyor

Kültür Edebiyat

 FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" yurt içi ve yurt dışında açılıyor.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Denizlililer ile buluştu.

AA'dan 81 ilde '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisi

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergide, İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

Bartın

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 45 fotoğraftan oluşan sergi Bartınlılar ile buluştu.

Çorum

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Çorumlular ile buluştu. 

"Anı Defteri" oluşturuldu

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında valilik ve belediye tarafından Hürriyet Meydanı'nda "Anı Defteri" de oluşturuldu.

Pazar günü kaldırılacak anı defterinin Çorum Belediyesince oluşturulacak 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'nde sergileneceği öğrenildi.

Adalet Bakanı Bozdağ Yozgat'taki sergiyi gezdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliğince açılan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezdi.

Canikli Erzincan'daki serginin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kültür Evi bahçesinde oluşturulan, "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi" sergisinin de aralarında bulunduğu 3 serginin açılışını yaptı.

Canikli, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz'un bu milletin maruz kaldığı en büyük saldırılardan biri olduğunu söyledi.  

Akdağ Erzurum'daki serginin açılışını yaptı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile çeşitli basın kuruluşlarının iş birliğinde, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda hazırlanan "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi"nin açılışına katıldı.

Elvan Mersin'deki sergiyi gezdi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, askeri erkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla AA ve Mersin Valiliği iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisini gezdi.

Vatandaşlar, sergiye ilgi gösterirken gecenin tanığı karelerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Aksaray

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 60 fotoğraftan oluşan sergi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda Aksaraylılar ile buluştu. 

Kastamonu

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kastamonu'da vatandaşlarla buluştu. 

Frankfurt

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'nda, AA'nın 15 Temmuz darbe girişimi konulu fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Batum

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunda açıldı. 

Kosova

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği himayesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Prizren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) binasında organize edilen serginin açılışına, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı İhsan Tavazar, YEE Priştine Müdürü Mehmet Ülker ile çeşitli kamu kurumu temsilcileri katıldı.

 

Paylaş