Ramazan Ayında Ziyaret Edilmesi Gereken Mekanlar

Ramazan Ayında Ziyaret Edilmesi Gereken Mekanlar

Kültür Edebiyat

 Ramazan geldiğinde camilere, türbelere ve İslamiyet’in kutsal saydığı diğer dini mekânlara ziyarete gidenlerin sayısında artış oluyor.

 İstanbul’da insanlar genelde Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan ve Yahya Efendi gibi yerlere gidiyor ama Ramazan ayına özel olarak gidilebilecek farklı ve sıra dışı yerler de var. İşte o yerler...

Türkiye'de inanç turizminin bir sürü ilginç adresi var. Edirne ve Konya popüler olanları ama Anadolu birçok köşesinde ilginç sürprizler saklıyor. Yaşadığınız yer neresi olursa olsun Türkiye'nin her köşesinde görülecek çok sayıda kutsal mekan var.

O yüzden yakın yerlere yapacağınız seyahatlerde bile inanılmaz eserlerle buluşmanız mümkün. İşte Ramazan ayında ziyaret etmeniz gereken kutsal mekanlar.

Boğaz'ın incileri

8,500 yıllık İstanbul, İslam tarihinin muhteşem cevherleriyle dolu. Yaz sıcaklarına serinlek katacak şehrin ve Boğaz'ın güzellikleri arasına serpiştirilmiş pek çok dini mekan var. Gelin İstanbul'un az bilinen özel mekanlarını keşfedelim. 'Gizli hazine' denilen ama 'gizli' kalmaması gereken Karaköy Yeraltı Camii ile başlayalım.

7. yüzyılda arap kuşatması sırasında şehit düşen Vehb Bin Hüseyre ve Süfyan B. Üyeyne'nin gömüldüğü yere yapılan cami Bizans döneminde Haliç'in girişinde bulunan zincirin bağlandığı kuleymiş. Biraz ileride Perşembe Pazarı'ndaki iş yerlerinin arasına sıkışan Arap Camii ise müthiş bir eser.

Eski bir katolik klisesinin yerinde bulunan cami ahşap işçiliği ile göz kamaştırıyor. 'Art Nouveau' mimari üslubunda yapılan tek türbesi bulunan Beşiktaş'taki Şelh Zafir Türbesi Avrupa'nın bir şehrinden getirilip buraya kondurulmuş gibi.

Yahya Efendi'den Telli Baba'ya

Sonra Çırağan Sarayı'nın arkasındaki tepeden Boğaza hükmeden Yahya Efendi Türbesi'nde soluklanalım. Yahya Efendi, Kanuni döneminde yaşamış. Türbesi hem huzur veren atkosferi hem de şahane manzarası ile görülmesi gereken bir yer.

Büyük Mecidiye Camii ise Ortaköy Camii olarak bildiğiniz ve Boğaz'ın en çok fotoğraflanan yapılarından biri. İkisini de Dolmabahçe Sarayı'nı yaptıran Sultan Abdülmecit inşaa ettirmiştir.

Hz. Yuşa Türbesi ve Camii

 Zarafetine ve muhteşem çinilerine tüm dünyanın hayran kaldığı Çinili Camii ve Atik Valide camilerini de programa ekleyelim. Son olarak da Aziz Mahmut Hüdayi Efendi Türbesi'ni ziyaret edelim.


 

Paylaş