Kosova’da Türk Caz Nağmeleri

Kosova’da Türk Caz Nağmeleri

Kültür Edebiyat

 Kosovalı cazseverler tarafından sabırsızlıkla beklenen 6. Türk Caz Haftası 23 Mayıs’ta başlıyor.

Yunus Emre Enstitüsü kurulduğu günden beri Türk kültürünü ve dilini dünyaya tanıtma misyonu ile yurt dışında pek çok festival organize ediyor. Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı caz sanatçılarını Kosovalı müzikseverlerle buluşturan Türk Caz Haftası bunlardan yalnızca biri.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek festival kapsamında Kosova’ya gidecek olan Türkiye'nin özgün seslerinden, cazın kadın ozanı Şenay Lambaoğlu, “Türkiye'yi ve bir kadın caz sanatçısı olarak müziğimi orada temsil edeceğim için çok mutluyum.” dedi. Muhteşem konserlerle taçlandırılan Türk Caz Haftası, Kosova’nın en sevilen ve beklenen festivalleri arasında yer alıyor.

3 Gece, 3 Konser

Festivalde, caz ile harmanlanmış Anadolu ezgileri cazseverlere ulaşıyor. Bu sene festivalde 3 ayrı caz grubu, 3 ayrı gecede performans icra edecek. Festivalin açılış gecesi olan 23 Mayıs Salı günü Şenay Lambaoğlu Quintet ile Can Çankaya ve Volkan Polat, Eser Yıldız, Berke Özgümüş sahne alacak.

Festivalin ikinci konseri 24 Mayıs tarihinde saat 19.30’da Prizren Kültür Evi'nde gerçekleşecek. Burada; Eylem Pelit, Brenda Berin, Ercüment Orkut, Çağdaş Oruç, Volkan Öktem’den oluşan Uthentıc Anatolıan Project grubu cazseverlerle bir araya gelecek. Kapanış gecesinde ise ikinci albümü “Terennüm” ile hayli olumlu yorumlar alan Merih Aşkın, Anadolu’dan alarak caz tınılarıyla birleştirdiği nağmeleri dinleyicilere sunacak.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türk Caz Haftası’yla ilgili olarak, “Beş yıldır olduğu gibi yine Caz müziğiyle dolu güzel bir üç akşamı paylaşacağız” dedi.

Festivale yoğun katılım bekleniyor.

 

Paylaş