Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu Başlıyor

Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu Başlıyor

Kültür Edebiyat

 II. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde düzenleniyor.

03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde “II. Uluslararası Hacı Bayram-ı Velî Sempozyumu”, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Ankara`da düzenleniyor.

Kalem Vakfı kültürel ve akademik etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Anadolu’nun manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli sempozyumu düzenliyor. 3-4 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara’da TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan “2. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyomu”nda Hacı Bayram-ı Velî’nin hayatı, düşünceleri, vefatı sonrası tesir halkası, dil ve edebiyat,  Ankara`nın Manevi Coğrafyası, Ankara`lı Mesnevi Şarihleri, Tacettin Dergahı ve Taceddin-i Veli Hz gibi bir çok konu ele alınacak.

Sempozyumda yurtiçi ve yurt dışından gelen çok sayıda akademisyen Hacı Bayram-ı Veli’nin yaşadığı dönem, hayatı, tarikatı ve tesirleri, tasavvufi görüşleri, dil ve edebiyatı ile dönemindeki Ahiler ve diğer tarikat temsilcileriyle olan münasebetlerine ilişkin iki gün boyunca bildiriler sunacak. Bu bildiriler daha sonra da kitap haline getirilecek.

Kalem Vakfı’nın koordinasyonunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Ankara Büyükşehir Belediyesi, TİKA, Ankara Kalkınma Ajansı, TOBB, AA, HAYDER ve Türkiye Diyanet Vakfını ve bir çok sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleşecek olan sempozyuma yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, bürokrat ve davetli katılacak.

 

Paylaş