Şenol Güneş: Ümit Özat o cüsseyle...

Şenol Güneş: Ümit Özat o cüsseyle...

Spor

 Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği karşılaşması sonrası konuştu.

 Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği'ni yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.


"İKİNCİ YARI SANTRAYI GEÇEMEDİLER"


Daha iyi oynadıklarını söyleyen Şenol Güneş, "Maçı kazanmayı hak eden takımdık. Oyun başında Gençlerbirliği, dirençli, savaşçı, agresif ve fazlasıyla sert oynadı. Oldukça fazla faul düdüğü çaldı. Biz de yavaş top çevirdik. İlk yarıda çıkarken sıkıntı yaşadık ama ikinci yarı Gençlerbirliği santrayı geçemedi. Gençlerbirliği de iyi bir takım. Elinden gelen gayreti gösterdiler. Seyirci ile bütünleşen takım galibiyeti hak etti" dedi.


"BİZE KARŞI HERKES DAHA MOTİVE OLUYOR"


Zor bir dönemden geçtiklerine vurgu yapan Şenol Güneş, "Milli takım kamplarından geç gelenler vardı. Pazartesi günü izin vereceğiz sonra çalışmalara başlayacağız. Zor bir dönemdeyiz, bu normal. Bize karşı herkes daha motive oluyor. Bunun nedeni iyi takım olmamız. Ancak rakibin direncini kırmak için daha fazla çalışmamız lazım. Bunun için teknik, taktiğe ihtiyacımız var" diye konuştu.


ŞAMPİYONLUK YANITI; "BAŞAKŞEHİR, G.SARAY, F.BAHÇE..."


"Beşiktaş şampiyon" yorumlarına cevap veren Şenol Güneş "Taraftarlar, yorumcular, herkes bir şey konuşabilir. Ancak bizim işimiz bu değil. Rakiplerin kaybetmesi bizi etkiler. Ama biz her maçı kazanırsak rakiplerin durumu bizi ilgilendirmez. Böyle bir şey de var. İyi takımsanız, tökezlerseniz de bir şey olmaz. Rakiplerle alakası yok" dedi.


Açıklamalarına devam eden Güneş, "Başakşehir iyi bir takım. Akhisar büyük bir mucize yaptı. Başakşehir'in oyun kalitesi iyi, kaybetseler de iyi takımlar. Başakşehir iyi ama beklentiler yükselince kötü sonuçlar alabiliyorsunuz. Fenerbahçe ve Galatasaray da iyi takım. Kalan 8 maçı çıkıp kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"FUTBOLCULARA, YORUMCULARIN DESTEK OLMASI LAZIM"


Maç sonu tribünlere gitmesiyle ilgili sorulan soru üzerine deneyimli teknik adam, "Tribünlere gitmeyi sevmiyorum aslında, sahne futbolcularındır. Onların güzel futbol oynaması için yorumcuların da destek olması lazım. Ümit hocanın söylediği doğru, kıran kırana bir maç oynamalıydı. Futbol oynayanla oynamayanı ayırmak lazım" şeklinde konuştu.


"ÜMİT ÖZAT O CÜSSESİYLE ELİMİ ÖPMEYE GELMİŞTİR"


Maç içerisinde tartışma yaşadığı Ümit Özat'ın maç sonu "Şenol Güneş, beni Milli Takım'a alan hocadır. Kin tutmam, elini öperim" dediğinin hatırlatılması ve o gerginliğin sorulması üzerine Şenol Güneş "Ümit Özat o fiziğine rağmen koşarak, kendi bölgesinden yanıma geldi. Herhalde elimi öpmeye geldi" ifadelerini kullandı. 

 

Paylaş