Beşiktaş, yeni transferini İstanbul'a getiriyor!

Beşiktaş, yeni transferini İstanbul'a getiriyor!

Spor

 Beşiktaş, anlaşmaya vardığı sol bek Eduard Sobol'u İstanbul'a getiriyor...

 Devre arasında Kerim Frei’ı Birmingham City’ye, Olcay Şahan’ı da Trabzonspor’a gönderen, buna karşılık Deportivo’dan Ryan Babel’i ve HNK Rijeka’dan da Matej Mitrovic’i bünyesine katan Beşiktaş, şimdi de Eduard Sobol’u transfer etmenin hazırlığında. Siyah-beyazlılar, bonservisi Shakhtar Donetsk’te bulunan ve Zorya Luhansk’ta kiralık olarak forma giyen 21 yaşındaki sol beki sezon sonuna kadar renklerine bağlayacak. 

 

Kartal, bu transfer için Shakhtar Donetsk’e 150 bin Euro kiralama bedeli ödeyecek. Sobol ise Beşiktaş’tan bu sezonun sonuna kadar 500 bin Euro garanti ücret ve oynadığı maçlarda puan başı 4 bin Euro alacak. Yarın İstanbul’a gelmesi beklenen genç futbolcunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşmeye imza atması bekleniyor.


 

18 MAÇTA OYNADI

 

2016-2017 sezonunda Zorya Luhansk forması altında 18 resmi karşılaşmada 1270 dakika sahada kalan Sobol takımına gol ya da asist katkısı yapamadı. Orta sahanın solunda da oynayabilme özelliği olan 1.86 boyundaki Sobol, Ukrayna Milli Takımı’nın formasını da 4 kez giydi. 

 

Paylaş