Dost Ödülleri Konya'da

Dost Ödülleri Konya'da

Kültür Edebiyat

 Dost” islâm’a hizmet ödüllerinin 13.'sü Muhammed İkbal ve Süleyman Uludağ’a veriliyor

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (s.a.s.) doğumunun yıldönümünü ve herkesi tevhid bayrağı altında toplayan sevgisini idrak etmek gayesiyle her yıl verilmekte olan “Dost” İslâm’a Hizmet Ödülleri’nin 13.’sü “Hz. Mevlana’da Peygamber Sevgisi” başlığıyla Hz. Mevlâna'nın 743. Vuslat Yıldönümü programları kapsamında 15 Aralık 2016 günü Konya’da gerçekleştirilecek olan törenle sahiplerini bulacak.

13. “DOST” İslâm’a Hizmet Ödülleri,  Türkiye’den Prof Dr.Süleyman Uludağ’a ve yurtdışından Muhammed İkbal’e’a veriliyor. İkbal’in ödülünü almak üzere torunu Walid İkbal Konya’da bulunacaklar.

Bu sene Mevlid Kandilinin Şeb-i Arus haftasına denk gelmesi münasebetiyle 13. Dost Ödülleri Töreni Konya’da gerçekleştirilecektir. Bu müstesna karşılaşma kurumları da bir araya getirmiş T.C. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Uluslararası Mevlana Vakfı, TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ortaklaşa olarak ayrıntılı bir program düzenlemiştir. Program kapsamında 15 Aralık saat 09.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek olan Mevlana’da Peygamber Sevgisi başlıklı Sempozyum ve La Edri Topluluğunun Türk Tasavvuf Musikisi Konseri yer almaktadır. Ödüller, bu programı takiben saat 20.30 ‘da başlayacak olan törende takdim edilecektir. Gecede Prof. Dr. Madmud Erol Kılıç “Dost” İslam’a Hizmet Ödülleri bu yıl ki teması Hz. Mevlana’da Peygamber Sevgisi konulu bir konuşma yapacaklardır.


 

Paylaş