Edebiyat Mevsimi Başladı

Edebiyat Mevsimi Başladı

Kültür Edebiyat

 100 şair yazar ve akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı 8. Edebiyat Mevsimi, ‘Darbeler ve Edebiyat’ temasıyla bugün başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi›nin ortaklaşa düzenlediği 8. Edebiyat Mevsimi 21 Kasım'da bugün başladı. Program hakkında bilgi veren TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, altı gün boyunca darbe ve edebiyat ilişkisinin farklı yönleriyle konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

Üstün İnanç’a saygı

Şairler ve yazarların, milletlerin mücadelelerini eserleriyle anlattığına dikkati çeken Bıyıklı, Türklerin mücadelesini Akif, Pakistan halkının mücadelesini İkbal, Hindistanlılar’ın kavgasını Tagore, Macar halkının mücadelesini Petöfi’nin bayraklaştırdığını kaydetti. 

TYB İstanbul Şubesi olarak 15 Temmuz sonrasında yayınladıkları Şahitlik Bildirisiyle milletin yanında yer aldıklarını dosta düşmana ilan ettiklerini dile getiren Bıyıklı, ‘Bu şahitliğin tarihe geçmesi, kayıtlara girmesi niyetiyle ve gelecek nesillerin bugünleri derli toplu okuması açısından elli yazarımızın yazısını kitaplaştırarak şahitliğimizi ebedileştirdik’ diye konuştu.

Onur konuğu olarak Yazar Üstün İnanç’ın da katılacağı ‘8. Edebiyat Mevsimi’nde, söyleşiler, müzik dinletileri, şiir akşamları, imza günleri, okuma atölyeleri, sergiler ve film gösterimleri de yer alacak.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek etkinlik, 26 Kasım’da ödül töreniyle sona erecek.


 

Paylaş