Beyoğlu Sahaf Festivali Kapılarını Açıyor

Beyoğlu Sahaf Festivali Kapılarını Açıyor

Kültür Edebiyat

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu sene 10.'su düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali kapılarını 28 Eylül'de açıyor.

Beyoğlu Sahaf Festivali için Taksim Meydanı’na 3 bin 500 metrekare alan içerisine 76 stant kuruldu. Festival 50 gün boyunca sanatseverleri Taksim’de buluşturacak...

50 gün sürecek olan festival, bu yıl ilk kez Taksim Meydanı'nda düzenlenecek.

63 antikacı, 90 sahaf, 50 tasarımcı, 70 el sanatçısı ve bilim insanının katılacağı festivalle Türkiye'nin sahnesi olan Taksim, ticari ve kültürel bir dinamizm oluşturacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; "Beyoğlu'nun tüm ülkeye ilham verebilecek zenginliğini Taksim Meydanı'nda vitrine çıkaracağız. Kültür-Sanatın, hareketin, bereketin, ticaretin adresinin Beyoğlu ve Türkiye'de olduğunu Taksim Meydanı'nda herkes görecek. Festival ziyaretçisi yüz binlerce insan, enerjimize enerji katacak" dedi.

Yarın başlayacak olan festival için Taksim Meydanı'na 3 bin 500 metrekare alan içerisine 76 stant kuruldu. Elli gün boyunca vatandaşlarla buluşacak olan etkinlik 'Antika Festivali' ile start alacak. Ardından 'Altıneller Festivali', 'Tasarım Festivali', 'Sahaf Festivali' ve "Filim Festivali' ile sürecek. Festival kapsamında 'KSD (Kültürler Arası Sanat Diyalogları)' ve 'Bilim Şenliği'nin yapılması ile Beyoğlu'ndaki festival sona erecek. Festival, antikadan sahafa, el sanatlarından bilime, tasarımdan zanaata kadar Türkiye'nin geçmişten günümüze tüm değerlerini Taksim'de buluşturacak.

 

Paylaş