Hicri Yılbaşı Ne Zaman

Hicri Yılbaşı Ne Zaman

Yaşam

2016 Muharrem ayı ne zaman?

Müslümanların en önem verdiği aylardan biri olan Muharrem ayı ne zaman başlıyor sorusu sorulmaya başlandı. Peki 2016 Muharrem ayı ne zaman? İşte Muharrem ayında yapılacak ibadetler ve okunacak dualar

Milyonlarca Müslüman'ın beklediği 2016 Muharrem ayı ne zaman başlıyor? İbadet için en önem verilen aylardan biri olan Muharrem ayı hangi güne denk geliyor? Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının İslam tarihinde önemli bir yeri vardır. Peki Muharrem ayında nasıl ibadet edilmeli? İşte Muharrem ayının önemi 

2016 MUHARREM AYI NE ZAMAN?

2016 yılı itibariyle Muharrem ayının başlangıcı 2 Ekim Pazar günü olacak ve 31 Ekim Pazartesi günü son bulacak. Muharrem ayının 10. günü ihya edilen aşure günü ise 11 Ekim Salı gününe denk geliyor.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN? 

Muharrem ayının 10. günü ihya ettiğimiz bu kutlu gün, 11 Ekim 2016 yılı Salı gününe denk geliyor. Aşure ayında vatandaşlar komşularına, dost ve akrabalarına yılda bir defa aşure dağıtıyor.

AŞURE AYININ ANLAMI 

"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.  

Aşure pişirmek Osmanlıdan sonra daha önem kazanmıştır. Nuh peygamber zamanından geldiği de bilinmektedir. Herkes aşurenin varoluş hikayesinin Hz. Nuh tufanı ile başladığını bilmektedir. Hz. Nuh, Hz. İdris peygamberden sonra kavmine gönderilen peygamberden biridir.

 

Paylaş